Hart van Oeganda privéreis

Een ervaren gids van Elizabeth Tours laat u alle unieke bezienswaardigheden van Oeganda zien! Kies nu voor deze 9-daagse privéreis naar de ‘Parel van Afrika’!

Heeft u weinig tijd en wil u toch de gorilla’s en chimpansees in levende lijve ontmoeten? Wilt u in een goeie week de belangrijkste bezienswaardigheden van dit mooie land ontdekken?  Kies dan voor onze kortste trip ‘het hart van Oeganda’ en dompel u 9 dagen onder in de prachtige natuur en cultuur van deze mooie streek rond de evenaar.

 

 • Met deze trip bezoekt u op een korte tijd enkele bezienswaardigheden die uniek zijn in Afrika
 • Focus op een ontmoeting met de mensapen in het wild en safari in 2 prachtige wildparken
 • Geniet van een professionele Oegandese gids
 • Bijstand door een Nederlandstalig team in België en Oeganda
 • Verblijf in een door ons zorgvuldig geselecteerd aanbod van lodges
 • Kwaliteit/prijs: wij gaan voor het beste aanbod op de markt!

 • SAFARI GAME DRIVES IN QUEEN ELIZABETH EN LAKE MBURO
 • CHIMPANSEE TREKKING
 • GORILLA TREKKING
 • PRACHTIGE BOOTTOCHT OP HET KAZINGA CHANNEL
   

Dag 1 : Vertrek naar Entebbe Oeganda

Via Schiphol of Zaventem vertrekt u naar Oeganda. Mogelijk maakt u een tankstop op de luchthaven van Kigali in Rwanda. Daarna vliegt u door naar Entebbe. Na uw vlucht wordt u opgehaald en naar uw slaapplaats gebracht in de buurt van de luchthaven. Daarna brengt u uw eerste nacht door op het Afrikaanse continent.

** Eénvoudig:
Via via EntebbeSecrets Guesthouse
*** Comfort:
The Boma Guesthouse
**** Luxe:
Serena Golf Resort

Dag 2: Van Entebbe naar Queen Elizabeth National Park

Na het ontbijt rijden we door naar Queen Elizabeth National Park. De route naar dit park verloopt voornamelijk op verharde en vernieuwde wegen. Onderweg kunt u zich al een mooi beeld vormen van het dagelijkse Oegandese leven. ‘s Avonds kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in uw lodge. Met een beetje geluk ziet u al olifanten of Nijlpaarden op het erf van uw lodge.

** Eénvoudig:
Bush Lodge
*** Comfort:
Bush lodgeMarafiki Lodge, Enganzi lodge
**** Luxe:
Katara Lodge

Dag 3: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park

Na een vroege kop koffie doch voor het ontbijt rijden we naar de Kasenyi Sector op zoek naar leeuwen en luipaarden. Ook kleiner wild en vogels zult u ongetwijfeld kunnen bewonderen. Nadien rijden we terug naar onze lodge voor een uitgebreid ontbijt. Daarna kans om even te genieten van uw lodge en op adem te komen. Kort na de middag rijden we naar de Mweya Sector voor de magnifieke boatcruise op het Kazinga Channel om 15  uur. Tijdens deze boottocht kunt u oa. buffels, olifanten, krokodillen en nijlpaarden spotten. Op de heen – en terugweg van de boot doen we nog een gamedrive in deze sector.

** Eénvoudig:
Bush Lodge
*** Comfort:
Bush lodge, Marafiki Lodge, Enganzi lodge
**** Luxe:
Katara Lodge

Dag 4: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park:

We gaan ‘s morgens op trektocht naar de chimpansees. Deze mensapen leven in groepsverband samen. Na een wandeltocht met een ranger vindt u een apenkolonie. Deze mensapen maken soms enorm veel kabaal. Een bezoek is dan ook vaak een indrukwekkend en memorabel schouwspel. Oeganda is dan ook een topbestemming om chimpansees in het wild te bewonderen. Nadien rijden we door naar een andere sector van het Queen Elizabeth National Park.

** Eénvoudig:
Enjojo Lodge
*** Comfort:
Enjojo Lodge
**** Luxe:
Ishasha Wilderness Camp

Dag 5: Van Queen Elizabeth naar Bwindi

’s Morgens na het ontbijt gaan we op zoek naar de beruchte boomhangende leeuwen. Deze tree-climbing lions kan men het best waarnemen in Oeganda. Ze slapen tijdens de dag hun roes uit in vijgenbomen. Dit is een uniek gegeven en er is nog geen wetenschappelijke verklaring waarom deze simba’s dit precies doen. Nadien rijden we verder naar Bwindi.

** Eénvoudig:
Bakiga Lodge
*** Comfort:
Bakiga Lodge
**** Luxe:
Buhoma Lodge, Silverback Lodge,   Clouds Mountain Gorilla Lodge

Dag 6: Oog in oog met de gorilla’s in Bwindi

Vandaag is het dan eindelijk de grote dag! Uw bezoek aan de gorilla’s staat op het programma! Een bezoek aan deze reusachtige primaten is zonder twijfel een heuglijke belevenis. Deze imposante wezens leven in familie- of groepsverband samen en trekken nomadisch verder door het Oegandese regenwoud. Gorilla’s zijn herbivoren en vinden dan ook genoeg voedsel in het Bwindi Nationaal Park. ‘s Avonds maken ze een kamp om te rusten. Na een trektocht met Oegandese parkwachters komt u tot bij een gehabitueerde gorillagroep. U kunt daarna de gorilla’s in de vrije natuur bewondereren vanaf enkele meters afstand of zelfs dichter. Iedereen keert daarna compleet verwonderd terug naar het basiskamp.

** Eénvoudig:
Bakiga Lodge
*** Comfort:
Bakiga Lodge
**** Luxe:
Buhoma Lodge, Silverback Lodge

Dag 7: Naar Lake Mburo


Vandaag laten we het regenwoud achter ons en rijden we naar onze laatste slaapstop in Lake Mburo. Na de lunch doen we nog een gamedrive in dit gezellige park en genieten we nog wat na van een prachtige zonsondergang op de evenaar. In dit park ziet u zebra’s en giraffen en veel impala’s. Het landschap is eerder dor en opnieuw zit u in een totaal andere omgeving.

** Eénvoudig:
Eagle’s Nest
*** Comfort:
Eagle’s Nest, Rwakobo Rock
**** Luxe:
Mihingo Lodge

Dag 8: Van Lake Mburo naar Entebbe

Vandaag brengt u uw laatste dag door op het Afrikaanse continent. Toch staat er nog een spectaculaire attractie op het programma. Na het ontbijt rijden we door richting Entebbe. Vlakbij Entebbe bevindt zich het Mabamba moeras. Hierop maakt u een boottocht en stellen lokale gidsen alles in het werk om de zeer zeldzame maar wondermooie schoenbekooievaar te localiseren. Deze unieke, grote vogel heeft prehistorische kenmerken en het is impressionant om hem live te kunnen aanschouwen. Een prachtig orgelpunt van deze trip.

Nadien rijden we door naar Entebbe waar we nog even napraten en genieten van een heerlijk avondmaal met lake Victoria op de achtergrond. U neemt het vliegtuig terug naar Europa.

Dag 9: Van Entebbe naar huis

U komt ’s morgens terug aan in Schiphol of Zaventem.

Hotels of lodges tijdens deze reis:

Wij hebben voor u een aantal prima hotels geselecteerd in Oeganda waar u op uw beide oren kunt slapen. Deze hotels of lodges zijn ingedeeld naargelang comfortniveau. U kunt uw comfortniveau vrij kiezen tijdens privéreizen. Ook verschillende comfortniveaus combineren tijdens uw reis is mogelijk!

Heeft u nood aan meer info of twijfelt u nog? Neem dan gerust contact met ons op!

Entebbe

** Eénvoudig:
Via via Entebbe, Secrets Guesthouse
*** Comfort:
The Boma Guesthouse
**** Luxe:
Serena Golf Resort

Queen Elizabeth National Park

** Eénvoudig:
Bush Lodge, Enjojo Lodge
*** Comfort:
Bush lodge, Marafiki Lodge, Enganzi lodge, Enjojo Lodge
**** Luxe:
Katara Lodge, Ishasha Wilderness Camp

Bwindi

**Eénvoudig:
Bakiga Lodge
*** Comfort:
Bakiga Lodge
**** Luxe:
Buhoma Lodge, Silverback Lodge,  Clouds Mountain Gorilla Lodge

Lake Mburo

** Eénvoudig:
Eagle’s Nest
*** Comfort:
Eagle’s Nest, Rwakobo Rock
**** Luxe:
Mihingo Lodge

 

 

Beste klanten omwille van de corona pandemie hebben wij niet meer kunnen exposeren op vakantiebeurzen. Hieronder een overzicht van de laatste vakantiebeurs.

In deze prijs zitten volgende zaken inbegrepen:

 • Een 9 daagse rondreis voor jullie reisgezelschap begeleid door een ervaren gids-chauffeur op basis van half board!
 • Transfers van en naar de luchthaven in Oeganda en alle verplaatsingen in Oeganda zelf
 • Boekingskosten
 • Alle accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Alle entreegelden van Nationale Parken
 • Alle excursies uit het programma zijnde:

1. Een ochtend en namiddag game drive in Queen Elizabeth
2. Een prachtige boottocht op het Kazinga Channel in Queen Elizabeth
3. Een begeleide chimpansee tracking
4. Een gamedrive met ranger naar de tree-climbing lions
5. Een game drive in Lake Mburo
6. Een bootsafari in de Mabamba swamp: op zoek naar de schoenbekooievaar

Wat is er niet inbegrepen?

 • Gorilla Permit (vooraf te boeken!)
 • Visum
 • Vliegticket
 • Verplichte reisbijstandsverzekering
 • Middagmalen (reken ongeveer € 10 per dag) en eigen dranken, sommige middagmalen zijn inbegrepen

 

# Pers Budget Comfort Luxe
6
€ 1299
€ 1549
€ 2599
5 * € 1399
€ 1699
€ 2699
4
€ 1499
€ 1799
€ 2799
3 * € 1599
€ 1899
€ 2999
2
€ 1699
€ 2099
€ 3199

* Bij 3 en 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een driepersoonskamer. Indien er toch een éénpersoonskamer wordt gewenst, wordt er een singletoeslag aangerekend.

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen en kunnen per seizoen verschillen. Om de exacte prijs te kennen, vraagt u best een offerte.

Bekijk onze andere privéreizen:

Oeganda Essentials

Tijdens deze tweeweekse rondreis maakt u kennis met alle belangrijke bezienswaardigheden van dit land. Tijdens deze reis heeft u onderweg tijd om te relaxen en worden er meerdere rustdagen ingebouwd. Deze rondreis is een perfecte combinatie van natuur, cultuur en rust.

BEKIJK REISDETAILS

Uitmuntend Oeganda

Met dit programma bezoekt u op 17 dagen alle hoogtepunten van Oeganda. U gaat op safari in de meest bezochte wildparken en  krijgt de kans om zeer dicht bij de mensapen te komen. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud die nog lang zal nazinderen. U kunt deze reis boeken als groepsreis of voor uw eigen reisgezelschap!

BEKIJK REISDETAILS

Uitgestrekt Oeganda

Kies het meest uitgebreide programma om Oeganda te bezoeken en beleef een onvergetelijk droomreis waar u alles ziet wat het land te bieden heeft ! Een ervaren  gids neemt u 21 dagen mee op sleeptouw en toont u alle mooie plekken van de ‘Parel van Afrika’!

BEKIJK REISDETAILS