Uitmuntend Oeganda privéreis

Reis naar Oeganda en ontdek tijdens deze 17-daagse reis alle hoogtepunten met een ervaren gids!

Met dit programma bezoekt u in 17 dagen alle hoogtepunten van Oeganda. Het programma start in Jinja en bevat safari’s in de meest bezochte wildparken. U krijgt ook de kans om vlakbij de mensapen te komen in de vrije natuur. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Deze reis wordt begeleid door een ervaren gids. U reist met uw eigen reisgezelschap van vrienden of familie!

 • Met deze trip bezoekt u aan een ideaal tempo de belangrijkste hoogtepunten van Oeganda
 • Focus op een ontmoeting met de mensapen in het wild en safari in alle meest bezochte wildparken
 • Geniet van een professionele Oegandese gids
 • Bijstand door een Nederlandstalig team in België en Oeganda
 • Verblijf in een door ons zorgvuldig geselecteerd aanbod van lodges
 • Kwaliteit/prijs: wij gaan voor het beste aanbod op de markt!

 • BEZOEK AAN JINJA
 • GAME DRIVES IN MURCHISON, QUEEN ELIZABETH EN LAKE MBURO
 • OP ZOEK NAAR DE CHIMPANSEES EN DE GORILLA’S IN HET WILD
 • BOOTTOCHTEN OP DE NIJL EN HET KAZINGA CHANNEL
 • RELAXEN AAN LAKE BUNYONYI
 • OP ZOEK NAAR DE SCHOENBEKOOIEVAAR

Dag 1 : Vertrek naar Entebbe Oeganda

Vlucht naar EBB met SN Brussels Airlines of met KLM. Mogelijk maakt u een tankstop in Kigali. Daarna rijdt u rechtstreeks door naar uw verblijf om uw eerste nacht door te brengen op het Afrikaanse continent. Pickup aan de luchthaven van Entebbe International Airport en transfer naar uw accommodatie.

** Eénvoudig:
Via via Entebbe Secrets Guesthouse
*** Comfort:
The Boma Guesthouse
**** Luxe:
Serena Golf Resort

Dag 2 : Van Entebbe naar Jinja

Na een verkwikkende nachtrust en een heerlijk ontbijt rijdt u via de nieuwe bypass naar het mooie en rustige Jinja. Tijdens deze rit kunt u uw ogen de kost geven en het dagelijkse Afrikaanse leven el even gadeslaan. Na de lunch kunt u kennismaken met een typisch provinciestadje rond de evenaar. U kunt geld afhalen en de liefhebbers kunnen al een eerste maal op souvenirs- of cadeaujacht gaan. In de late namiddag gaan we naar Loco village, een slump van Jinja waar we 250 kinderen trakteren op porridge en biscuits…voor velen een aangrijpende ervaring. Nadien heeft u de kans om nog wat te bekomen aan het zwembad, waarna u kunt genieten van het avondeten.

** Eénvoudig:
Eden Rock Resort
*** Comfort:
The Kipling Lodge
**** Luxe:
Wild Waters Lodge

Dag 3 : Genieten van Jinja

‘s Morgens doen we na een stevig ontbijt een eerste boottocht op de Nijl. Dit is een uitgelezen kans om al een eerste maal kennis te maken met de natuurpracht van dit land en in het bijzonder met de vogelrijkdom van Oeganda. In de namiddag staat de alternatieve citywalk op het programma verzorgd door ex-straatjongeren. Jullie komen op plaatsen waar jullie anders nooit zouden komen. Soms zijn dit vrij confronterende situaties, maar deze tour geeft wel een mooie inkijk in het dagelijkse leven van vele Oegandezen. De wandeling is zeker een aanrader en werd tot nu toe altijd ten zeerste gesmaakt door onze bezoekers. De liefhebbers kunnen nadien nog gaan raften op de Nijl. Een spectaculaire attractie die ook de moeite waard is voor beginners!

** Eénvoudig:
Eden Rock Resort
*** Comfort:
The Kipling Lodge
**** Luxe:
Wild Waters Lodge

Dag 4: Naar Murchison National Park

Na het ontbijt moeten we afscheid nemen van het gezellige Jinja maar we zijn al onderweg naar het wildrijkste park van de ‘Parel van Afrika’. We rijden naar Murchison National Park. Het bekendste park van deze contreien herbergt giraffen, olifanten, krokodillen, buffels, leeuwen en vele antilopen. Ook de gevleugelde diersoorten zullen hier voor de ornithologen onder ons niet ontbreken. Onderweg stoppen we in Ziwa Rhino Sanctuary. We gaan op rhino tracking. In dit reservaat kunt u met een ranger te voet neushoorns tot op enkele meters naderen in de natuur. Een impressionante ervaring!

** Eénvoudig:
Fort Murchison
*** Comfort:
Fort Murchison
**** Luxe:
Paraa Lodge, Baker’s Lodge

Dag 5: Activiteiten in Murchison

We rijden Murchison NP in via Tangi Gate voor een gamedrive in de Nijldelta. Nadien keren we terug naar Pakwach waar we het na de lange rit van gisteren iets rustiger aan kunnen doen om tegen de late namiddag opnieuw een gamedrive te kunnen doen in het park. We gaan op zoek naar leeuwen en luipaarden, maar ook unieke vogels en kleiner wild proberen we zoveel mogelijk te vinden.

** Eénvoudig:
Fort Murchison
*** Comfort:
Fort Murchison
**** Luxe:
Paraa Lodge, Baker’s Lodge

Dag 6: Activiteiten in Murchison

‘s Morgens rijden we doorheen Murchison naar Paraa waar we om 10 uur de ferry nemen over de Victoria Nile. Om 12 uur nemen jullie de boot voor de boatcruise richting top of the Falls. Aan het keerpunt van de boot stappen de liefhebbers af en wandelen naar de top of the Falls, waar ze met de auto opnieuw worden opgepikt. Deze wandeling is optioneel. Na deze activiteiten rijden we terug naar onze lodge en doen we nog een game drive op de terugweg.

** Eénvoudig:
Fort Murchison
*** Comfort:
Fort Murchison
**** Luxe:
Paraa Lodge, Baker’s Lodge

Dag 7: Van Murchison naar Fort Portal

We hebben vandaag een flinke trip voor de boeg, hoewel die grotendeels over mooie en verharde wegen loopt na de recente wegenwerken. We rijden naar het rustige provinciesadje Fort Portal nabij Kibale Forest.

** Eénvoudig:
Koi koi Cultural Village Hotel, Kibale Forest Camp
*** Comfort:
Isunga Lodge, Kibale Forest Camp
**** Luxe:
Papaya Lake Lodge, Kyaninga Lodge

Dag 8: Activiteiten rond Fort Portal

Vandaag staan er twee mooie activiteiten op het programma rond Kibale. We beginnen met de Bigodi Swamp Walk. Een eco-toeristisch project waarmee u de lokale gemeenschap steunt. Daarna bezoeken we de Botanical gardens in Fort Portal.

** Eénvoudig:
Koi koi Cultural Village Hotel, Kibale Forest Camp
*** Comfort:
Isunga Lodge, Kibale Forest Camp
**** Luxe:
Papaya Lake Lodge, Kyaninga Lodge

Dag 9: Van Fort Portal naar Queen Elizabeth National Park

Na het ontbijt rijden we door naar Queen Elizabeth National Park. Na een korte rit doen we eerst de Salt Lake tour vanuit Katwe. Daarna rijden we naar onze lodge in de buurt van het Kazinga Channel. In de namiddag staat er een gamedrive gepland in de Kasenyi Sector.

** Eénvoudig:
Bush Lodge
*** Comfort:
Bush lodge, Marafiki Lodge, Enganzi lodge
**** Luxe:
Katara Lodge

Dag 10: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park

Na een vroege kop koffie doch voor het ontbijt rijden we (opnieuw) naar de Kasenyi Sector op zoek naar leeuwen en luipaarden. Nadien rijden we terug naar onze lodge voor een uitgebreid ontbijt. Daarna kans om te genieten van van onze lodge. Kort na de middag rijden we naar de Mweya Sector voor de boat cruise om 15 uur. Meestal zijn er aan de oevers enorm veel wilde dieren en vogels te bewonderen. Op weg naar en terug van de boot doen we een game drive in deze sector.

** Eénvoudig:
Bush Lodge
*** Comfort:
Bush lodge, Marafiki Lodge, Enganzi lodge
**** Luxe:
Katara Lodge

Dag 11: Op zoek naar de chimpansees in Kalinzu Forest

’s Morgens na het ontbijt gaan we op zoek naar deze Afrikaanse mensapen. Deze zoogdieren leven in groepsverband. Het is dan ook prachtig om de groepsdynamiek van dichtbij te bekijken. Daarna rijden we door naar een ander deel van Queen Elizabeth: Ishasha.

** Eénvoudig:
Enjojo Lodge
*** Comfort:
Enjojo Lodge
**** Luxe:
Ishasha Wilderness Camp

Dag 12: Op zoek naar de boomhangende leeuwen

Vandaag gaan we in een andere regio het park in. Deze sector is vooral bekend om zijn leeuwen die in de bomen liggen luieren overdag. We gaan op zoek met een ranger naar het uitzonderlijk fenomeen van de boomhangende leeuwen in Oeganda. Vermoed wordt dat deze koningen van de jungle hier in vijgenbomen schuilen om een beter overzicht te bewaren. In elk geval is het mooi om zien hoe deze katachtigen hier rustig een uiltje knappen overdag. Nadien rijden we door naar Bwindi om in te checken in de lodge van waaruit we de gorilla expeditie gaan ondernemen.

** Eénvoudig:
Bakiga Lodge
*** Comfort:
Bakiga Lodge
**** Luxe:
Buhoma Lodge, Silverback Lodge, Clouds Mountain Gorilla Lodge

Dag 13: Naar de gorilla’s in Bwindi

Vandaag is het dan eindelijk de grote dag! We gaan met rangers op zoek naar de gorilla’s in de vrije natuur. Ook gorilla’s leven in kleinere groepen of families samen. We bezoeken een familie die intussen gehabitueerd is aan mensen. Op die manier kunnen we ze dan ook tot op korte afstand veilig benaderen. De meeste mensen die de gorilla’s bezoeken, zijn na de trektocht diep onder de indruk. Het is dan ook een intense en aangrijpende ervaring. Daarna rijden we door naar het pittoreske Lake Bunyonyi.

** Eénvoudig:
Birdnest
*** Comfort:
Birdnest

Dag 14: Genieten aan Lake Bunyonyi!

Vandaag staat er een rustdag op het programma. Lake Bunyonyi is uiterst geschikt voor volgende activiteiten:

 • relaxen aan het meer
 • een boottocht maken op het meer
 • zwemmen in het meer

** Eénvoudig:
Birdnest
*** Comfort:
Birdnest

Dag 15: Naar Lake Mburo

Vandaag laten we het paradijselijke Lake Bunyonyi achter ons en rijden we naar onze laatste slaapstop in Lake Mburo. Dit kleine maar fijne park is een mooie afsluiter. Na de lunch doen we nog een game drive. We zien vooral veel kleiner wild, zebra’s, antilopen en giraffen. Met wat geluk kunnen we een luipaard betrappen.

** Eénvoudig:
Eagle’s Nest
*** Comfort:
Eagle’s Nest, Rwakobo Rock
**** Luxe:
Mihingo Lodge

Dag 16: Van Lake Mburo naar Entebbe

Vandaag brengt u uw laatste dag door op het Afrikaanse continent. Toch staat er nog een spectaculaire attractie op het programma. Na het ontbijt rijden we door richting Entebbe. Vlakbij Entebbe bevindt zich het Mabamba moeras. Hierop maakt u een boottocht en stellen lokale gidsen alles in het werk om de zeer zeldzame maar wondermooie schoenbekooievaar te spotten. Deze unieke, grote vogel heeft prehistorische kenmerken en het is impressionant om hem live te kunnen aanschouwen. Een prachtig orgelpunt van deze trip. Nadien rijden we door naar Entebbe waar we nog even napraten en genieten van een heerlijke pizza. Daarna wordt u naar de luchthaven gevoerd.

Dag 17: Van Entebbe naar huis

U komt ’s morgens terug aan in Schiphol,  Zaventem of Parijs.

Hotels of lodges tijdens deze reis:

Wij hebben voor u een aantal prima hotels geselecteerd in Oeganda waar u op uw beide oren kunt slapen. Deze hotels of lodges zijn ingedeeld naargelang comfortniveau. U kunt uw comfortniveau vrij kiezen tijdens privéreizen. Ook verschillende comfortniveaus combineren tijdens uw reis is mogelijk!

Heeft u nood aan meer info of twijfelt u nog? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Entebbe

** Eénvoudig:
Via via Entebbe, Secrets Guesthouse
*** Comfort:
The Boma Guesthouse
**** Luxe:
Serena Golf Resort

Jinja

** Eénvoudig:
Eden Rock Resort
*** Comfort:
The Kipling Lodge
**** Luxe:
Wild Waters Lodge

Murchison

** Eénvoudig:
Fort Murchison
*** Comfort:
Fort Murchison
**** Luxe:
Paraa Lodge, Baker’s Lodge

Fort Portal

** Eénvoudig:
Koi koi Cultural Village Hotel, Kibale Forest Camp
*** Comfort:
Isunga Lodge, Kibale Forest Camp
**** Luxe:
Papaya Lake Lodge, Kyaninga Lodge

Queen Elizabeth National Park

** Eénvoudig:
Bush Lodge, Enjojo Lodge
*** Comfort:
Bush Lodge, Marafiki Lodge, Enganzi lodge, Enjojo Lodge
**** Luxe:
Katara Lodge, Ishasha Wilderness Camp

Bwindi

** Eénvoudig:
Bakiga Lodge
*** Comfort:
Bakiga Lodge
**** Luxe:
Buhoma Lodge, Silverback Lodge, Clouds Mountain Gorilla Lodge

Lake Bunyonyi

** Eénvoudig:
Birdnest
*** Comfort:
Birdnest

Lake Mburo

** Eénvoudig:
Eagle’s Nest
*** Comfort:
Eagle’s Nest, Rwakobo Rock
**** Luxe:
Mihingo Lodge

Beste klanten: omwille van de coronapandemie worden er geen vakantiebeurzen meer georganiseerd. Bekijk hieronder de info van onze laatste vakantiebeurs.

In deze reis zitten volgende zaken inbegrepen:

 • Een 17 daagse rondreis voor jullie reisgezelschap begeleid door een ervaren gids-chauffeur op basis van half board!
 • Transfers van en naar de luchthaven in Oeganda en alle verplaatsingen in Oeganda zelf
 • Alle accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Alle entreegelden van Nationale Parken
 • Alle excursies uit het programma zijnde:
 1. Bezoek aan Loco Village Jinja
 2. Boottocht op de Nijl in Jinja
 3. Begeleide alternatieve City Walk in Jinja
 4. Drie game drives in Murchison
 5. Een boatcruise op de Nijl in Murchison National Park
 6. Een begeleide neushoorn tracking te voet in Ziwa Rhino Sanctuary
 7. Een bezoek aan de Botanical Gardens in Fort Portal
 8. Een ‘Nature Walk’ in de Bigodi Swamp (begeleid door iemand van de lokale community)
 9. Een ochtend en namiddag game drive in Queen Elizabeth
 10. Een prachtige boottocht op het Kazinga Channel in Queen Elizabeth
 11. Een begeleide chimpansee tracking
 12. Een game drive naar de boomhangende leeuwen met ranger
 13. De Salt Lake tour in Katwe: een bezoek aan een artisanale, traditionele open zoutmijn
 14. Een game Drive in Lake Mburo
 15. Een bootsafari in de Mabamba swamp: op zoek naar de schoenbekooievaar

Wat is er niet inbegrepen?

 • Visum
 • Vliegticket
 • Middagmalen (reken ongeveer € 10 per dag) en eigen dranken, sommige middagmalen zijn inbegrepen
 • Een verplichte reisbijstandsverzekering
 • Een Gorilla Permit (vooraf te boeken!) en rafting (optioneel)
# Pers Budget Comfort Luxe
6
€ 2099
€ 2899
€ 4899
5 * € 2199
€ 2999
€ 4999
4
€ 2299
€ 3199
€ 5249
3 * € 2599
€ 3599
€ 5499
2
€ 2999
€ 3799
€ 5799

 

* Bij 3 en 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een driepersoonskamer. Indien er toch een éénpersoonskamer wordt gewenst, wordt er een singletoeslag aangerekend.

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen en kunnen per seizoen verschillen. Om de exacte prijs te kennen, vraagt u best een offerte.

Bekijk onze andere privéreizen in Oeganda:

Uitgestrekt Oeganda

Kies het meest uitgebreide programma om Oeganda te bezoeken en beleef een onvergetelijk droomreis waar u alles ziet wat het land te bieden heeft ! Een ervaren  gids neemt u 21 dagen mee op sleeptouw en toont u alle mooie plekken van de ‘Parel van Afrika’!

BEKIJK REISDETAILS

Oeganda Essentials

Tijdens deze tweeweekse rondreis maakt u kennis met alle belangrijke bezienswaardigheden van dit land. Tijdens deze reis heeft u onderweg tijd om te relaxen en worden er meerdere rustdagen ingebouwd. Deze rondreis is een perfecte combinatie van natuur, cultuur en rust.

BEKIJK REISDETAILS

Hart Van Oeganda

Heeft u weinig tijd en wil u toch de gorilla’s en de chimpansees in levende lijve ontmoeten? Wil u in 9 dagen de belangrijkste bezienswaardigheden van dit mooie land ontdekken? Kies dan voor onze kortste trip ‘Het hart van Oeganda’ en dompel u een goeie week onder in de prachtige natuur en cultuur van dit mooie gebied op de evenaar.

BEKIJK REISDETAILS