Gorilla’s en chimpansees

In Oeganda kunt u de berggorilla’s in de vrije natuur van vlakbij recht in de ogen kijken. Elke dag vertrekken er begeleide expedities naar gehabitueerde leefgroepen gorilla’s. Als u het geluk heeft onze verre verwanten live te ontmoeten, vergeet u deze ervaring gegarandeerd nooit meer.

Gorilla’s leven in familiaal verband. Een mannetje of geslachtsrijpe zilverrug verzamelt één of meerdere vrouwtjes rondom zich. Samen met hun kroost trekken ze dagelijks verder op zoek naar vegetarisch voedsel in hun tropisch regenwoud. ‘ s Avonds bouwen ze allen een eigen nest om te rusten, behalve de kleinsten die nog moeten gezoogd worden. Zij slapen bij hun moeder.

Chimpansee apen zijn eveneens groepsdieren. Ze leven meestal in groepen van 10 tot uitzonderlijk 100 dieren. In Oeganda zijn deze dieren zeer makkelijk te bezoeken. Er is nog een populatie van ongeveer 5000 apen. Excursies naar deze primaten worden steeds begeleid door officiële parkwachters. Het klauteren en het kabaal van deze schelmen is vaak schrikwekkend.

 

Waarom Elizabeth Tours?

  • PERSOONLIJKE SERVICE VAN BIJ DE VOORBEREIDING VAN UW REIS TOT UW THUISKOMST
  • EEN EIGEN TEAM IN OEGANDA EN BELGIE MET JAREN ERVARING
  • CHARMANTE, KWALITEITSVOLLE LODGES MET DE BESTE PRIJS/KWALITEIT
  • ONTDEK HET ECHTE OEGANDA EN ZIJN MENSEN SAMEN MET ONS

 

REIS MET ONS MEE!