Ontdek Oeganda

Waarom reizen naar Oeganda?

Oeganda is een ideale bestemming voor zowel niet-ervaren Afrika reizigers als voor ervaren Afrika reizigers.

Bij ons is Oeganda nog steeds een beetje een onbekende en onbeminde bestemming. Maar dat is volkomen onterecht!  Dit land heeft zoveel troeven.

Oeganda is ideaal om het echte Afrika voor een eerste keer te ontdekken. U vindt het beste van het continent op een relatief kleine oppervlakte. Maar ook ervaren Afrika-reizigers gaan in dit land zaken ontdekken die ze nergens anders hebben kunnen ervaren. En dit alles tegen een redelijke prijs en in een ongerepte omgeving zonder massatoerisme.

 

uganda murchison falls cruise
gorilla in boom e1638716725780

Ontdek in Oeganda een ongelofelijke verscheidenheid aan wilde diersoorten

Bovendien is het dierenrijk in Oeganda enorm veelzijdig. In de Nationale Parken vindt u giraffen, zebra’s, neushoorns, leeuwen, luipaarden, antilopen, nijlpaarden, buffels en chimpansees, enz. Evenals een extreem rijke vogelpopulatie met de zeldzame ooievaar.

Maar de grootste aantrekkingskracht van dit uitzonderlijke land zijn natuurlijk degorilla’s. U kunt deze primaten van heel dichtbij bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Iedereen die deze unieke ervaring ooit heeft meegemaakt, zal dit nooit meer vergeten.

Naast het prachtige dierenrijk kan Oeganda ook prat gaan op mooie natuurparken en een vriendelijke bevolking

Oeganda heeft ook veel te bieden voor de actieve reiziger. Wandeltochten, raften op de Nijl of een fiets- of ballonsafari. Het kan allemaal in een prachtige omgeving. In Oeganda zijn er maar liefst 10 Nationale Parken en daarnaast 30 andere beschermde wildgebieden.

Voeg aan deze cocktail de warme, gastvrije Oegandese bevolking toe die de Muzungu (of blanken) met open armen verwelkomen en u weet meteen waarom Oeganda voorkomt in talloze top tien lijsten van onontgonnen bestemmingen.

rafting in Oeganda
Olifant nationaal park Oeganda e1634567335977

Oeganda

Het beste van Afrika in één land!

We kunnen dus gerust stellen dat Oeganda het beste van Afrika in één land combineert! Een prachtige natuur, een immens dierenrijk, mogelijkheden om te ontspannen en een aangename bevolking.

Groepsreis Oeganda e1634567705809
Foto-leeuw-op rots
Video afspelen