Unieke vogelsoorten in Oeganda

In Oeganda zijn tot nu toe meer dan 1000 vogelsoorten waargenomen en dat aantal blijft stijgen. Van deze 1000 vogelsoorten vindt men er een 150 enkel in Oeganda terug. Een aantal trekvogels verblijft slechts een beperkte tijd van het jaar in Oeganda. Nadien zoeken ze weer andere oorden op.

Een greep uit het rijke vogelaanbod van dit land bestaat uit: reuzentrappen, parelhoenen, pelikanenkraaien, maraboes, neushoornvogels, ooievaars, hamerkopvogels, ibissen en nog vele andere…

Maar het is onbegonnen werk al deze vogels op te noemen. Hieronder vindt u enkele opmerkelijke vogelsoorten.

reiger in de lucht
kingfisher

Enkele unieke vogels!

Schoenbekooievaar

Zo is er de zeldzame schoenbekooievaar. Deze vogel met een prehistorisch uiterlijk laat zeker een onvergetelijke indruk na wanneer u hem in levende lijve ontmoet. Deze eenzame vogels houden zich meestal op in de buurt van water. Met hun grote bek zijn het handige vissers. In Oeganda kunt u de schoenbekooievaar op verschillende plaatsen aanschouwen.

Kraanvogel

De kraanvogel is de mascotte van Oeganda. Dit sierlijk dier is dan ook wijdverspreid in Oeganda. De kop van deze vogel heeft een borstelachtige dos. Hun lange nekken zorgen voor een tamelijke grootte van het dier. The Ugandan Crane blijft dan ook een majestueuze verschijning.

Secretarisvogel

Een andere opvallende verschijning is dan weer de secretarisvogel of secretary bird. Dit roofdier vindt u vooral terug in savannegebied oa in Kidepo National park. In dit park vindt u vele unieke vogels, zelfs struisvogels.