14-daagse privéreis

Met een ervaren gids

Rondreis met alle hoogtepunten

  • BEZOEK AAN DE BELANGRIJKSTE PARKEN IN OEGANDA: MURCHISON, QUEEN ELIZABETH EN BWINDI
  • GENIETEN AAN LAKE BUNYONYI EN LAKE MBURO
  • OP ZOEK NAAR DE GORILLA’S EN DE CHIMPANSEES
  • PRACHTIGE BOOTTOCHTEN OP DE NIJL EN HET KAZINGA KANAAL
14 daagse reis oeganda

Dag 1 : Vertrek naar Entebbe Oeganda

Via Schiphol of Zaventem vertrekt u naar Oeganda. Mogelijk maakt u een tankstop op de luchthaven van Kigali in Rwanda. Hierna vliegt u door naar Entebbe. Na uw vlucht wordt u opgehaald en naar uw slaapplaats gebracht in de buurt van de luchthaven. Daarna brengt u uw eerste nacht door op Afrikaanse bodem.

 

Ca 30 min

3/5
4/5
5/5
aircraft airplane flying 4885805
The Boma zwembad

Dag 2: Naar Murchison National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar het wildrijkste park van deze prachtige streek rond de evenaar. We rijden naar Murchison Falls National Park. Het bekendste park in deze contreien herbergt giraffen, olifanten, krokodillen, buffels, leeuwen en vele antilopen. Ook de gevleugelde diersoorten zullen hier niet ontbreken. Onderweg stoppen we in Ziwa Rhino Sanctuary, een afgesloten park waar u een wandelsafari doet om de beschermde neushoorns te voet tot op enkele meters te naderen. Een schitterende en unieke ervaring. Nadien rijden we door tot onze lodge bij het nationale park.

 

Ca 7 u

3/5
4/5
5/5
liggende neushoorn ziwa
Rit in Murchison National Park

Dag 3: Activiteiten in Murchison

Vandaag verkennen we het machtige Murchison Falls National Park. We rijden Murchison NP in via Tangi Gate om een game drive te doen in de Nijldelta. Nadien keren we terug naar onze lodge waar we het iets rustiger aan kunnen doen om tegen de namiddag opnieuw een game drive te doen in het park. We hopen zowel groot als klein wild te ontwaren. Murchison Falls of Kabalega Falls stelt normaal niet snel teleur. U vindt er ondermeer buffels, olifanten, leeuwen, nijlpaarden, giraffen en vele antilopensoorten.

3/5
4/5
5/5
giraf profiel e1639563495905
vooraanzicht leeuw 1024x683 1

Dag 4: Activiteiten in Murchison

‘s Morgens rijden we doorheen Murchison naar Paraa waar we om 10 uur de ferry nemen over de Victoria Nile. Om 12 uur nemen jullie de boot voor de boatcruise richting top of the Falls. Aan het keerpunt van de boot stappen de liefhebbers af en wandelen naar de oogverblindende top of the falls, waar ze met de auto worden opgepikt. Deze wandeling is optioneel. Daarna rijden we opnieuw naar onze lodge. Onderweg doen we nog een game drive om daarna te genieten van een heerlijke dis.

3/5
4/5
5/5
rots murchison falls national park
Murchison Falls Oeganda

Dag 5: Naar Fort Portal

We rijden richting onze slaapplaats in Fort Portal. We vertrekken vroeg zodat we op tijd in dit typisch Oegandese stadje aankomen. Nadien kunt u eventueel de Botanical gardens bezoeken. Een andere optie is om een beetje rond te kuieren door deze gezellige stad of te relaxen in uw lodge.

 

Ca 7 u

3/5
4/5
5/5
spreeuw oeganda
safaripark oeganda

Dag 6: Activiteiten rond Fort Portal

Vandaag staan er twee mooie activiteiten op het programma in Kibale. Enerzijds de Bigodi Swamp Walk en een bezoek aan de chimpansees. De moeraswandeling in Bigodi is een lokaal eco-toeristisch project waarmee u een inkijk krijgt in een lokale plattelandsgemeenschap. Met dit project wordt deze lokale leefgemeenschap bovendien financieel gesteund. Tijdens deze boeiende natuurwandeling kunt u een aantal fraaie vogelsoorten en apensoorten aantreffen. De volgende activiteit op het programma is ook een uitschieter van deze reis. We bezoeken de chimpansees in het Kibale Forest. Deze sociale dieren leven in tamelijk grote groeperingen samen. Ze kunnen behoorlijk wat keet en stennis maken. Het is dan vaak ook een indrukwekkend tafereel om ze bezig te zien tijdens hun dagelijkse bezigheden.

3/5
4/5
5/5
aapje kibale
chimp

Dag 7: Van Fort Portal naar Queen Elizabeth National Park

Na het ontbijt rijden we door naar Queen Elizabeth National Park. Na een korte rit doen we eerst de Salt lake tour vanuit Katwe. In deze authentieke traditionele zoutmijnen wordt nog steeds zout gewonnen op een artisanale manier. Daarna rijden we naar onze lodge in de buurt van het Kazinga Channel. In de namiddag staat er een gamedrive gepland in de Kasenyi sector van Queen Elizabeth National Park.

 

Ca 3 u

3/5
4/5
5/5
Flamingos Katwe
dreigend nijlpaard

Dag 8: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park

Na een vroege kop koffie doch voor het ontbijt rijden we (opnieuw) naar de Kasenyi Sector op zoek naar leeuwen en luipaarden. Nadien rijden we terug naar onze lodge voor een uitgebreid ontbijt. Daarna heeft u kans om te genieten van van onze lodge. Kort na de middag rijden we naar de Mweya Sector voor de magnifieke boatcruise op het Kazinga Kanaal om 15 uur. Op weg heen en terug van de boot doen we een game drive in deze sector.

3/5
4/5
5/5
buffels aan de waterkant e1639563733713
gigantische krokodil

Dag 9: Van Queen Elizabeth naar Bwindi

’s Morgens na het ontbijt vertrekken we richting Bwindi. Mogelijk passeren we langs Ishasha waar we de befaamde leeuwen die overdag in de bomen kunnen zien. Dit uitzonderlijk fenomeen kan men alleen in Oeganda en Tanzania observeren.

 

Ca 5 u

3/5
4/5
5/5
slapende leeuw in boom e1636643546976
PRD tours onderweg

Dag 10: Oog in oog met de gorilla’s in Bwindi!

Vandaag is het dan eindelijk de grote dag! Uw bezoek aan de gorilla’s staat op het programma! Sinds enkele decennia zijn enkele gorilla families gehabitueerd aan menselijke aanwezigheid. Toeristen kunnen ze dan ook met een gerust hard bezoeken. Na een trektocht volgt u op luttele meters afstand het dagdagelijkse leven van een huishouden gorilla’s in het wild. Na deze adembenemende ervaring in het Oegandese regenwoud rijden we door naar het beeldige Lake Bunyonyi!

 

Ca 2 u

3/5
4/5
gorilla in boom e1638716725780
reptiel

Dag 11: Genieten aan Lake Bunyonyi!

Vandaag heeft u verschillende opties om na uw mooie rondreis te genieten van een relaxdag. Dit schitterende meer is geschikt om te zwemmen of een boottochtje te maken. U kunt ook een wandeling maken naar een panoramisch punt waar u kunt genieten van een mooi vergezicht op deze plas. ‘s Avonds kunt u lekker eten in het Belgische Birdnest Hotel.

3/5
4/5
zwemmen in lake bunyonyi e1638562279504
eilandjes lake bunyonyi 1024x683 1

Dag 12: Naar Lake Mburo

Vandaag laten we het paradijselijke Lake Bunyonyi achter ons en rijden we naar onze laatste slaapstop in Lake Mburo. Dit mooi park huisvest vooral kleiner wild zoals antilopen, zebra’s, hyena’s en jakhalzen. Na de lunch doen we nog een game drive in dit klein maar fijne park en genieten we nog wat na van deze prachtige reis met de ondergaande zon op de achtergrond.

 

Ca 4 u

3/5
4/5
5/5
zebras en antilope
safarivoertuig oeganda

Dag 13: Van Lake Mburo naar Entebbe

Vandaag brengt u uw laatste dag door op het Afrikaanse continent. Toch staat er nog een spectaculaire bezienswaardigheid op het programma. Na het ontbijt rijden we door richting Entebbe. Vlakbij Entebbe bevindt zich het Mabamba moeras. Hierop maakt u een boottocht en stellen lokale gidsen alles in het werk om de zeer zeldzame maar wondermooie schoenbekooievaar te spotten. Deze unieke, grote vogel heeft prehistorische kenmerken en het is impressionant om hem live te kunnen aanschouwen. Een prachtig orgelpunt van deze trip.

Nadien rijden we door naar Entebbe waar we nog even napraten en genieten van een heerlijke pizza met zicht op Lake Victoria. Daarna worden jullie naar de internationale luchthaven gevoerd.

 

Ca 5 u

schoenbek ooievaar Oeganda e1639559815630
Victoriameer

Dag 14: Van Entebbe naar huis

 

U komt ’s morgens terug aan in Schiphol,  Zaventem of Parijs.