17-daagse privéreis

Met een ervaren gids

Rondreis met alle hoogtepunten

  • BEZOEK AAN JINJA
  • GAME DRIVES IN MURCHISON, QUEEN ELIZABETH EN LAKE MBURO
  • OP ZOEK NAAR DE CHIMPANSEES EN DE GORILLA’S IN HET WILD
  • BOOTTOCHTEN OP DE NIJL EN HET KAZINGA CHANNEL
  • RELAXEN AAN LAKE BUNYONYI
  • OP ZOEK NAAR DE SCHOENBEKOOIEVAAR

Dag 1: Aankomst Entebbe

Vlucht naar EBB met SN Brussels Airlines of met KLM. Mogelijk maakt u een tankstop in Kigali. Daarna rijdt u rechtstreeks door naar uw verblijf om uw eerste nacht door te brengen op het Afrikaanse continent. Pickup aan de luchthaven van Entebbe International Airport en transfer naar uw accommodatie.

 

Ca 30 min

3/5
4/5
5/5

Dag 2 : Van Entebbe naar Jinja

Na een verkwikkende nachtrust en een heerlijk ontbijt rijdt u via de nieuwe bypass naar het mooie en rustige Jinja. Tijdens deze rit kunt u uw ogen de kost geven en het dagelijkse Afrikaanse leven el even gadeslaan. Na de lunch kunt u kennismaken met een typisch provinciestadje rond de evenaar. U kunt geld afhalen en de liefhebbers kunnen al een eerste maal op souvenirs- of cadeaujacht gaan. In de late namiddag gaan we naar Loco village, een slum van Jinja waar we 250 kinderen trakteren op porridge en biscuits…voor velen een aangrijpende ervaring. Nadien heeft u de kans om nog wat te bekomen aan het zwembad, waarna u kunt genieten van het avondeten.

 

Ca 4 u

3/5
4/5
5/5

Dag 3 : Genieten van Jinja

‘s Morgens doen we na een stevig ontbijt een eerste boottocht op de Nijl. Dit is een uitgelezen kans om al een eerste maal kennis te maken met de natuurpracht van dit land en in het bijzonder met de vogelrijkdom van Oeganda. In de namiddag staat de alternatieve citywalk op het programma verzorgd door ex-straatjongeren. Jullie komen op plaatsen waar jullie anders nooit zouden komen. Soms zijn dit vrij confronterende situaties, maar deze tour geeft wel een mooie inkijk in het dagelijkse leven van vele Oegandezen. De wandeling is zeker een aanrader en werd tot nu toe altijd ten zeerste gesmaakt door onze bezoekers. De liefhebbers kunnen nadien nog gaan raften op de Nijl. Een spectaculaire attractie die ook de moeite waard is voor beginners!

3/5
4/5
5/5

Dag 4: Naar Murchison National Park

Na het ontbijt moeten we afscheid nemen van het gezellige Jinja maar we zijn al onderweg naar het wildrijkste park van de ‘Parel van Afrika’. We rijden naar Murchison National Park. Het bekendste park van deze contreien herbergt giraffen, olifanten, krokodillen, buffels, leeuwen en vele antilopen. Ook de gevleugelde diersoorten zullen hier voor de ornithologen onder ons niet ontbreken. Onderweg stoppen we in Ziwa Rhino Sanctuary. We gaan op rhino tracking. In dit reservaat kunt u met een ranger te voet neushoorns tot op enkele meters naderen in de natuur. Een impressionante ervaring! Daarna rijden we door naar onze lodge nabij Murchison National Park.

 

Ca 7 u

3/5
4/5
5/5

Dag 5: Activiteiten in Murchison

We rijden Murchison NP in via Tangi Gate voor een gamedrive in de Nijldelta. Nadien keren we terug naar Pakwach waar we het na de lange rit van gisteren iets rustiger aan kunnen doen om tegen de late namiddag opnieuw een gamedrive te kunnen doen in het park. We gaan op zoek naar leeuwen en luipaarden, maar ook unieke vogels en kleiner wild proberen we zoveel mogelijk in het vizier te krijgen.

3/5
4/5
5/5

Dag 6: Activiteiten in Murchison

‘s Morgens rijden we doorheen Murchison naar Paraa waar we om 10 uur de ferry nemen over de Victoria Nile. Om 12 uur nemen jullie de boot voor de boatcruise richting top of the Falls. Aan het keerpunt van de boot stappen de liefhebbers af en wandelen naar de top of the Falls, waar ze met de auto opnieuw worden opgepikt. Deze wandeling is optioneel. Na deze activiteiten rijden we terug naar onze lodge en doen we nog een game drive op de terugweg.

3/5
4/5
5/5

Dag 7: Van Murchison naar Fort Portal

We hebben vandaag een flinke trip voor de boeg, hoewel die grotendeels over mooie en verharde wegen loopt na de recente wegenwerken. We rijden naar het rustige provinciesadje Fort Portal nabij Kibale Forest.

 

Ca 7 u

3/5
4/5
5/5

Dag 8: Activiteiten rond Fort Portal

Vandaag staan er twee mooie activiteiten op het programma rond Kibale. We beginnen met de Bigodi Swamp Walk. Een eco-toeristisch project waarmee u de lokale gemeenschap steunt. Daarna bezoeken we de Botanical gardens in Fort Portal.

3/5
4/5
5/5

Dag 9: Van Fort Portal naar Queen Elizabeth National Park

Na het ontbijt rijden we door naar Queen Elizabeth National Park. Na een korte rit doen we eerst de Salt Lake tour vanuit Katwe. Daarna rijden we naar onze lodge in de buurt van het Kazinga Channel. In de namiddag staat er een gamedrive gepland in de Kasenyi Sector.

 

Ca 3 u

3/5
4/5
5/5

Dag 10: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park

Na een vroege kop koffie doch voor het ontbijt rijden we (opnieuw) naar de Kasenyi Sector op zoek naar leeuwen en luipaarden. Nadien rijden we terug naar onze lodge voor een uitgebreid ontbijt. Daarna kans om te genieten van van onze lodge. Kort na de middag rijden we naar de Mweya Sector voor de boat cruise om 15 uur. Meestal zijn er aan de oevers enorm veel wilde dieren en vogels te bewonderen. Op weg naar en terug van de boot doen we een game drive in deze sector.

3/5
4/5
5/5

Dag 11: Op zoek naar de chimpansees in Kalinzu Forest

’s Morgens na het ontbijt gaan we op zoek naar deze Afrikaanse mensapen. Deze zoogdieren leven in groepsverband. Het is dan ook prachtig om de groepsdynamiek van dichtbij te bekijken. Daarna rijden we door naar een ander deel van Queen Elizabeth: Ishasha.

 

Ca 2 u

3/5
4/5

Dag 12: Op zoek naar de boomhangende leeuwen

Vandaag gaan we in een andere regio het park in. Deze sector is vooral bekend om zijn leeuwen die in de bomen liggen luieren overdag. We gaan op zoek met een ranger naar het uitzonderlijk fenomeen van de boomhangende leeuwen in Oeganda. Vermoed wordt dat deze koningen van de jungle hier in vijgenbomen schuilen om een beter overzicht te bewaren. In elk geval is het mooi om zien hoe deze katachtigen hier rustig een uiltje knappen overdag. Nadien rijden we door naar Bwindi om in te checken in de lodge van waaruit we de gorilla expeditie gaan ondernemen.

 

Ca 3 u

3/5
4/5
5/5

Dag 13: Naar de gorilla’s in Bwindi

Vandaag is het dan eindelijk de grote dag! We gaan met rangers op zoek naar de gorilla’s in de vrije natuur. Ook gorilla’s leven in kleinere groepen of families samen. We bezoeken een familie die intussen gehabitueerd is aan mensen. Op die manier kunnen we ze dan ook tot op korte afstand veilig benaderen. De meeste mensen die de gorilla’s bezoeken, zijn na de trektocht diep onder de indruk. Het is dan ook een intense en aangrijpende ervaring. Daarna rijden we door naar het pittoreske Lake Bunyonyi.

 

Ca 2 u

3/5
4/5

Dag 14: Genieten aan Lake Bunyonyi!

Vandaag staat er een rustdag op het programma. Lake Bunyonyi is uiterst geschikt voor de volgende activiteiten:

  • relaxen aan het meer
  • een boottocht maken op het meer
  • zwemmen in het meer
3/5
4/5

Dag 15: Naar Lake Mburo

Vandaag laten we het paradijselijke Lake Bunyonyi achter ons en rijden we naar onze laatste slaapstop in Lake Mburo. Dit kleine maar fijne park is een mooie afsluiter. Na de lunch doen we nog een game drive. We zien vooral veel kleiner wild, zebra’s, antilopen en giraffen. Met wat geluk kunnen we een luipaard betrappen.

 

Ca 4 u

3/5
4/5
5/5

Dag 16: Van Lake Mburo naar Entebbe

Vandaag brengt u uw laatste dag door op het Afrikaanse continent. Toch staat er nog een spectaculaire attractie op het programma. Na het ontbijt rijden we door richting Entebbe. Vlakbij Entebbe bevindt zich het Mabamba moeras. Hierop maakt u een boottocht en stellen lokale gidsen alles in het werk om de zeer zeldzame maar wondermooie schoenbekooievaar te spotten. Deze unieke, grote vogel heeft prehistorische kenmerken en het is impressionant om hem live te kunnen aanschouwen. Een prachtig orgelpunt van deze trip. Nadien rijden we door naar Entebbe waar we nog even napraten en genieten van een heerlijke pizza. Daarna wordt u naar de luchthaven gevoerd.

 

Ca 5 u

Dag 17: Van Entebbe naar huis

 

U komt ’s morgens terug aan in Schiphol,  Zaventem of Parijs.