21-daagse privéreis

Met een ervaren gids

Rondreis met alle hoogtepunten

  • BEZOEK AAN JINJA EN DE KARAMOJONG
  • KIDEPO NATIONAL PARK, MURCHISON NATIONAL PARK, QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK, LAKE MBURO NATIONAL PARK
  • BOOTTOCHTEN OP DE NIJL EN HET KAZINGA CHANNEL
  • RELAXEN AAN LAKE BUNYONYI
  • GORILLA’S EN CHIMPANSEES
21 daagse reis oeganda

Dag 1: Vertrek naar Entebbe Oeganda

Vlucht naar EBB met KLM of Brussels Airlines. Mogelijk maakt u een tankstop in Kigali. Daarna rijdt u rechtstreeks door naar uw verblijf om uw eerste nacht door te brengen op het Afrikaanse continent. ‘s Avonds wordt u opgehaald aan de internationale luchthaven waarna  er een transfer volgt naar uw accommodatie.

 

Ca 30 min

3/5
4/5
5/5
airplane aircraft airport 4885803
ViaVia entebbe kamer

Dag 2 : Van Entebbe naar Jinja

Na een deugddoende nachtrust en een uitgebreid ontbijt rijdt u via de nieuwe bypass naar het mooie en rustige Jinja. Tijdens deze rit kunt u uw ogen de kost geven en het dagelijkse Afrikaanse leven el even bewonderen. Na de lunch kunt u kennismaken met een typisch provinciestadje in de buurt van de evenaar. U kunt geld afhalen in Jinja en de liefhebbers kunnen al een eerste maal op souvenirs- of cadeaujacht gaan. In de late namiddag gaan we naar Loco village, een slum van Jinja waar we 250 kinderen trakteren op porridge en biscuits…voor velen een aangrijpende ervaring. Nadien heeft u de kans om nog wat te bekomen aan het zwembad, waarna u kunt genieten van het avondeten. 

 

Ca 4 u

3/5
4/5
5/5
bootjes op de nijl
Matoke markt Oeganda e1639431123203

Dag 3 : Genieten van Jinja

’s Morgens vroeg doen jullie een bootcruise op de Nijl, ideaal voor de ornithologen onder jullie, maar ook de niet-vogelaars komen ruimschoots aan hun trekken. In de namiddag doen jullie de alternatieve city walk, verzorgd door ex-straatjongeren. Jullie komen op plaatsen waar jullie anders niet zouden durven en/of mogen komen. Dit leidt soms tot vrij confronterende toestanden. Die wandeling is zeker een aanrader en werd tot nog toe zeer gesmaakt door al onze bezoekers. De liefhebbers kunnen optioneel nog gaan raften. Ook voor beginnende rafters is de Nijl hier een perfecte locatie.

3/5
4/5
5/5
zijaanzicht rood zwarte vogel
rafting in Oeganda

Dag 4: Bezoek aan Sipi

We vertrekken ’s morgens naar Sipi Falls met de bekende 3 watervallen. Dit is een trip van 200 km over mooie en verharde wegen. We maken een rit naar de Sipi watervallen. Hierna doet u de ‘Coffee Tour’, een interessante en gegidste wandeling over het streekproduct bij uitstek hier.

 

Ca 4 u

3/5
4/5
on the road oeganda
Sipi Falls Oeganda e1639558548341

Dag 5: naar Kidepo National Park

Na het ontbijt rijden we onmiddellijk en met zo weinig mogelijk stops door naar het Kidepo National Park. Wanneer u toekomt in dit park met zijn uitgestrekte savannes en rijke fauna komt u echt thuis in Afrika! Hier is de natuur immers nog ongerept en onontgonnen. Geniet in dit afgelegen park van het echte Afrika buiten de platgetreden paden! Dit nog weinig bezochte pareltje huisvest onder andere hyena’s, leeuwen, Rothschild giraffen, olifanten, Afrikaanse buffels en meer dan 500 vogelsoorten. Toeristen zijn er echter nog niet zo talrijk aanwezig. Na een avondmaal met een prachtig zicht kruipt u vroeg onder de wol om de volgende dag de woeste savanne te ontdekken.

 

Ca 9 u

3/5
4/5
5/5
kidepo national park 1 e1639558784824
olifanten kidepo e1639560775124

Dag 6: Activiteiten in Kidepo

’s Morgens gaat u op ochtendsafari om veel wild te spotten. In de namiddag waagt u zich onder begeleiding van een gewapende officiële parkwachter aan droge rivierbeddingen, rotsachtige ontsluitingen en bushland om de dieren in het wild te volgen. Het grootste deel van deze trektocht speelt zich af in het Lamoj-gebergte op slechts een paar kilometer van het hoofdkwartier van het park. Dit gebied ligt in de Narus-vallei, een eersteklas regio om wild te spotten. Een fascinerende ervaring.

3/5
4/5
5/5
giraf nationaal park oeganda
kudde buffels oeganda

Dag 7: Kidepo National Park

Vandaag brengen we een bezoek aan een typisch dorp van de Karamojong stam. De naam Karamojong is afgeleid van een zin die betekent ‘de oude mannen kunnen niet verder lopen’. Oorspronkelijk uit Ethiopië, vestigde deze stam zich in het noordoosten van Oeganda. Ze zijn verwant met het befaamde Masai volk. Dit is een strijder-nomadenstam voor wie generaties lang de enige trots en status het vee was en voor wie vee-twisten de regel van de dag waren. Sinds de ontwapening van deze volkeren worden de zaken niet meer zo op de spits gedreven. Maar veebezit is nog steeds heilig voor deze volkeren. Toch is zelfvoorzienende landbouw nu veel gebruikelijker geworden. Een cultureel bezoek aan hun manyatta geeft u inzicht in deze boeiende gemeenschap, haar cultuur en de eeuwenoude tradities. Wanneer de wegen niet te drassig zijn, zijn we op tijd terug aan onze lodge en kunnen we nadien terug het Kidepo Nationaal Park in. Na een heerlijk dinner kruipt u onder de wol om naar Murchison te vertrekken.

3/5
4/5
5/5
hyena Oeganda
vogeltje oeganda

Dag 8: naar Murchison National Park

Na het ontbijt moeten we afscheid nemen van deze verborgen parel in Noord-Oeganda maar geen getreur we zijn al onderweg naar het wildrijkste park van dit mooie landje. We rijden zonder dralen naar Murchison National Park langs Oegandese landschappen en mensen. Murchison is het bekendste park uit deze contreien en herbergt giraffen, olifanten, krokodillen, buffels, leeuwen en vele antilopen. Ook de gevleugelde diersoorten ontbreken hier allerminst. Ornithologen kunnen de volgende dagen hier hun hartje dan ook ophalen.

 

Ca 7 u

3/5
4/5
5/5
onderweg in Oeganda
olifanten bij safari voertuig e1639477250209

Dag 9: Activiteiten in Murchison

We rijden ’s morgens Murchison NP in via Tangi Gate en doen een game drive richting Nile Delta, het interessantste deel van het park.
Na de gamedrive keren we terug naar onze lodge voor het ontbijt. Rond 13 uur rijden we terug het park in want om 14 uur gaan jullie op boatcruise richting top of the Falls. Onderweg veel Nijlpaarden, we zitten tenslotte op de Nijl, en olifanten en vogels… De sportievelingen kunnen een wandeling maken naar de top of the falls waar ze later terug worden opgepikt. Nadien keren we terug naar onze lodge.

3/5
4/5
5/5
gigantische krokodil
murchison falls dichtbij e1639477433767

Dag 10: naar Masindi

We rijden vandaag naar Masindi, we rijden mogelijk door het park en hopen nog een aantal mooie dieren te spotten. We gaan in elk geval naar Ziwa voor de rhinotracking. U komt met een gewapende ranger te voet vlakbij neushoorns in de vrije natuur. Deze  prachtige maar bedreigde diersoort wordt in Oeganda beschermd in het Ziwa Rhino Sanctuary. Een mooie ervaring!

 

Ca 4 u 30 min

Hoima Cultural Lodge

3/5

Amuka Lodge

4/5
kudde antilopes e1639477646249
liggende neushoorn ziwa sanctuary

Dag 11: naar Fort Portal

We hebben vandaag een flinke trip voor de boeg, hoewel die na de recente wegenwerken over veelal mooie en verharde wegen loopt. We rijden via Hoima naar Fort Portal, 250 km in totaal. Hierna kunt u relaxen in dit gezellige provinciestadje.

 

Ca 6 u

3/5
4/5
5/5
Fort Portal rond punt
middagmaal onderweg e1639477744481

Dag 12: Activiteiten in en rond Fort Portal en Kibale

Vandaag vertrekken we vroeg vanuit onze lodge zodat we omstreeks 9 uur in de Bigodi Swamp zijn, net voorbij Kibale Forest. Hier doen we de Bigodi Swamp Walk. Dit eco-toeristisch project heeft als doel de lokale gemeenschap te steunen. In dit moerassig gebied resideren veel vogels (oa de Great Blue Turaco) en 8 verschillende apen (oa black and white en red colobus apen…). We bezoeken daarna de Botanical Gardens in Fort Portal.

3/5
4/5
5/5
aapje Kibale forest
Wandeling Kibale Forest Oeganda

Dag 13: Naar Queen Elizabeth National Park

Deze voormiddag vervolgen we via de scenische Kasende Crater Lakes en Kasese tot Queen Elisabeth NP.
We nemen onze lunch in Kasese. Onderweg passeren we de evenaar via de niet-toeristische overgang. In de late namiddag bezoeken we de zoutmijnen van Katwe Lake. Bij een bezoek aan deze traditionele zoutwinningsmijn ziet u ook de flamingo’s van Oeganda.
We checken in in onze lodge, ons verblijf voor 2 nachten. Ons verblijf is gelegen in de buurt van het Kazinga Channel. ’s Avonds en ’s nachts is er kans dat de buffels en nijlpaarden op het “erf” komen grazen. Tegenwoordig komen er regelmatig olifanten op bezoek.

 

Ca 3 u

3/5
4/5
5/5
flamingos oeganda
zoutmijn katwe e1639477934878

Dag 14: Activiteiten in Queen Elizabeth

Vroeg op vandaag voor de early game drive, na een kopje koffie of thee. Nadien keren jullie terug naar jullie lodge voor een uitgebreid ontbijt/brunch. Tegen 13 uur rijden jullie richting Mweya voor de boatcruise op het Kazinga Channel om 15 uur. Op weg en op de terugweg doen jullie een game drive in de Mweya Sector van het park.

3/5
4/5
5/5
kudde drinkende buffels kazinga
wegrennende waterbok

Dag 15: Chimpansee tracking in Kalinzu Forest

’s Morgens rijden we eerst naar Kalinzu Forest voor de chimptracking. Het dagelijkse leven van deze apensoort is een impressionant schouwspel. Deze primaten spelen en klimmen en roepen op zo’n manier dat deze ervaring nog lang nazindert. Nadien rijden we richting Ishasha waar we slapen in een mooie lodge.

 

Ca 2 u

3/5
4/5
primaat oeganda e1639478034390
zadelbekooievaar

Dag 16: Treeclimbing lions in Ishasha

We zitten vlakbij de ‘boomhangende’ leeuwen van Ishasha. We gaan een andere sector van Queen Elizabeth National Park in om deze roofdieren te bewonderen die hier in de vijgenbomen uitrusten. Nadien rijden we door naar onze lodge in Bwindi.

 

Ca 3 u

3/5
4/5
5/5
slapende boomhangende leeuw
onderweg in oeganda

Dag 17: Bezoek aan de gorilla’s in Bwindi

Eindelijk is het zo ver. Vandaag is het de grote dag! U bezoekt deze immense zoogdieren in het wild. U komt vlakbij de berggorilla’s in hun natuurlijke omgeving. Deze mensapen bezoekt men best in Oeganda. Na een trektocht met ervaren begeleiders komt u bij een gezelschap van een zilverrug en zijn gevolg. Ze zijn intussen de toeristen gewend en trekken zich dan ook weinig aan van uw aanwezigheid. Ze zoeken voedsel, zorgen voor hun baby’s en banen zich een weg door de jungle. U volgt hun doen en laten vanop luttele meters afstand. Een dag om nooit te vergeten… Na de expeditie rijden we door naar het schilderachtige Bunyonyi meer.

 

Ca 2 u

3/5
4/5
gorilla in boom e1638716725780
gorilla trektocht bwindi

Dag 18: Relaxen aan het prachtige Lake Bunyonyi

Vandaag doen we het wat rustiger aan. We genieten van het meer, de natuur en de rust. Aan Lake Bunyonyi kunnen jullie relaxen aan het meer, zwemmen, wandelen naar de prachtige Arcadia lodge, boottochten maken… Het is hier tevens lekker eten in het Belgische Hotel Birdnest.

3/5
4/5
eilandjes lake bunyonyi 1024x683 2
kind in boot e1639479545363

Dag 19: Naar Lake Mburo

We rijden door naar Lake Mburo NP (200 km) over goede en nieuwe wegen. Lake Mburo is een klein maar gezellig park en het enige waar jullie zebra’s, impala’s en Afrikaanse elanden kunnen spotten. Sinds een aantal jaar zijn er eveneens 15 giraffen vanuit Murchison naar hier verhuisd en die zijn intussen aan met familie-uitbreiding begonnen…

 

Ca 4 u

3/5
4/5
5/5
zebra oeganda
impala zijaanzicht 1024x683 1

Dag 20: naar Entebbe

We verlaten Mburo National Park ’s morgens vroeg om terug te keren naar EBB. Hier proberen we nog de schoenbekooievaar te spotten in het Mabamba swamp. Deze vogel met prehistorische trekken is een streling voor het oog. Nadien nog een laatste avondmaal in Entebbe met Lake Victoria op de achtergrond want jullie Uganda experience zit er erop. ’s Avonds worden jullie afgezet aan de luchthaven.

 

Ca 5 u

Victoriameer
schoenbek ooievaar Oeganda e1639559815630

Dag 21: Aankomst in Brussel of Amsterdam

U komt ‘s morgens terug aan op Europese bodem.