9-daagse privéreis

Met een ervaren gids

Rondreis met alle hoogtepunten

  • SAFARI GAME DRIVES IN QUEEN ELIZABETH EN LAKE MBURO
  • CHIMPANSEE TREKKING
  • GORILLA TREKKING
  • PRACHTIGE BOOTTOCHT OP HET KAZINGA CHANNEL
9 daagse reis oeganda

Dag 1 : Vertrek naar Entebbe Oeganda

Via Schiphol of Zaventem vertrekt u naar Oeganda. Mogelijk maakt u een tankstop op de luchthaven van Kigali in Rwanda. Daarna vliegt u door naar Entebbe. Na uw vlucht wordt u opgehaald en naar uw slaapplaats gebracht in de buurt van de luchthaven. Daarna brengt u uw eerste nacht door op het Afrikaanse continent.

 

Ca 30 min

3/5
4/5
5/5
aircraft airplane flying 4885805
The Boma zwembad

Dag 2: Van Entebbe naar Queen Elizabeth National Park

Na het ontbijt rijden we door naar Queen Elizabeth National Park. De route naar dit park verloopt voornamelijk op verharde en vernieuwde wegen. Onderweg kunt u zich al een mooi beeld vormen van het dagelijkse Oegandese leven. ‘s Avonds kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in uw lodge. Met een beetje geluk ziet u al olifanten of Nijlpaarden op het erf van uw lodge.

 

Ca 7 u 30 min

3/5
4/5
5/5
leeuw op weg e1639477554157
witbrauwlawaaimaker

Dag 3: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park

Na een vroege kop koffie doch voor het ontbijt rijden we naar de Kasenyi Sector op zoek naar leeuwen en luipaarden. Ook kleiner wild en vogels zult u ongetwijfeld kunnen bewonderen. Nadien rijden we terug naar onze lodge voor een uitgebreid ontbijt. Daarna kans om even te genieten van uw lodge en op adem te komen. Kort na de middag rijden we naar de Mweya Sector voor de magnifieke boatcruise op het Kazinga Channel om 15 uur. Tijdens deze boottocht kunt u oa. buffels, olifanten, krokodillen en nijlpaarden spotten. Op de heen – en terugweg van de boot doen we nog een gamedrive in deze sector.

3/5
4/5
5/5
nijlpaard in nijl
safari vehicles

Dag 4: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park:

We gaan ‘s morgens op trektocht naar de chimpansees. Deze mensapen leven in groepsverband samen. Na een wandeltocht met een ranger vindt u een apenkolonie. Deze mensapen maken soms enorm veel kabaal. Een bezoek is dan ook vaak een indrukwekkend en memorabel schouwspel. Oeganda is dan ook een topbestemming om chimpansees in het wild te bewonderen. Nadien rijden we door naar een andere sector van het Queen Elizabeth National Park.

3/5
4/5
chimpansee Oeganda
vogeltjes in takken

Dag 5: Van Queen Elizabeth naar Bwindi

’s Morgens na het ontbijt gaan we op zoek naar de beruchte boomhangende leeuwen. Deze tree-climbing lions kan men het best waarnemen in Oeganda. Ze slapen tijdens de dag hun roes uit in vijgenbomen. Dit is een uniek gegeven en er is nog geen wetenschappelijke verklaring waarom deze simba’s dit precies doen. Nadien rijden we verder naar Bwindi.

 

Ca 5 u

3/5
4/5
5/5
slapende leeuw in boom e1636643546976
kudde impalas oeganda

Dag 6: Oog in oog met de gorilla’s in Bwindi

Vandaag is het dan eindelijk de grote dag! Uw bezoek aan de gorilla’s staat op het programma! Een bezoek aan deze reusachtige primaten is zonder twijfel een heuglijke belevenis. Deze imposante wezens leven in familie- of groepsverband samen en trekken nomadisch verder door het Oegandese regenwoud. Gorilla’s zijn herbivoren en vinden dan ook genoeg voedsel in het Bwindi Nationaal Park. ‘s Avonds maken ze een kamp om te rusten. Na een trektocht met Oegandese parkwachters komt u tot bij een gehabitueerde gorillagroep. U kunt daarna de gorilla’s in de vrije natuur bewondereren vanaf enkele meters afstand of zelfs dichter. Iedereen keert daarna compleet verwonderd terug naar het basiskamp.

3/5
4/5
5/5
gorilla in Bwindi
gorilla trekking oeganda rotated e1639561724109

Dag 7: Naar Lake Mburo

Vandaag laten we het regenwoud achter ons en rijden we naar onze laatste slaapstop in Lake Mburo. Na de lunch doen we nog een gamedrive in dit gezellige park en genieten we nog wat na van een prachtige zonsondergang op de evenaar. In dit park ziet u zebra’s en giraffen en veel impala’s. Het landschap is eerder dor en opnieuw zit u in een totaal andere omgeving.

 

Ca 6 u

3/5
4/5
5/5
impala kudde 1024x683 1
profielfoto giraf

Dag 8: Van Lake Mburo naar Entebbe

Vandaag brengt u uw laatste dag door op het Afrikaanse continent. Toch staat er nog een spectaculaire attractie op het programma. Na het ontbijt rijden we door richting Entebbe. Vlakbij Entebbe bevindt zich het Mabamba moeras. Hierop maakt u een boottocht en stellen lokale gidsen alles in het werk om de zeer zeldzame maar wondermooie schoenbekooievaar te localiseren. Deze unieke, grote vogel heeft prehistorische kenmerken en het is impressionant om hem live te kunnen aanschouwen. Een prachtig orgelpunt van deze trip. Nadien rijden we door naar Entebbe waar we nog even napraten en genieten van een heerlijk avondmaal met lake Victoria op de achtergrond. U neemt het vliegtuig terug naar Europa.

 

Ca 5 u

mabamba swamp
Victoriameer

Dag 9: Van Entebbe naar huis

 

U komt ’s morgens terug aan in Schiphol,  Zaventem of Parijs.